LLIBRES PER A ADOLESCENTS
19 December 2017
 • EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT

 

No tots som igual i, malgrat que l’atenció a la diversitat és un tema del que avui se’n parla molt, creiem que mai serà suficient. Aprendre que no hi ha una manera única d’interpretar i de viure la vida, és una assignatura pendent en la societat actual. El curiós incident del gos a mitjanit és una novel·la que no s’assembla a cap altra. Abordar la diferència de forma respectuosa i entenedora, és un dels objectius d’aquest llibre. El protagonista és un noi de quinze anys que  pateix una forma lleu d’autisme i a través de les seves accions, entendrem una mica més com la solució d’un esdeveniment, permet fer abordatges diferents. Tot depèn de la teva perspectiva i de la manera personal de processar la informació rebuda de l’exterior. Novel·la totalment recomanable per a nois i noies adolescents. Fa temps és va fer l’adaptació a obra teatral, si la reposen no oblideu anar a veure-la!  

Autor: Mark Haddon

Editorial: RBA libros

 

Per què recomanem aquest llibre?

 • Parla de l’autisme, no com una limitació sinó com una forma de viure diferent.
 • Fomenta l’empatia i el respecte vers formes d’actuar diferents

 

 

 • RESPIREU, MINDFULNESS PER A PARES AMB FILLS ADOLESCENTS

 

De la mateixa autora que la versió per a infants, recomanada en el blog anterior, aquest llibre pretén aconseguir els mateixos objectius. Els i les adolescents, entren en una etapa plena de novetats i estímuls nous i atractius. La recerca d’una identitat pròpia, diferent a la dels seus progenitors, és un anhel d’aquesta etapa que, de vegades, esdevé un generador de conflictes. Aquest llibre pot ser una bona eina per a parar, respirar i aprendre’ls a gestionar.  S’hi acompanya d’un CD, per aprendre a meditar sol o en companyia, tot depèn del moment.  

 

Autora: ElineSnel

Editorial: Kairos

 

Per què recomanem aquest llibre?

 • Importància de saber relaxar-nos i trobar moments de tranquil·litat i calma.
 • Inclou un CD amb àudios que ajuden als infants a relaxar-se.
 • Ens garanteix temps de qualitat per a compartir amb els nostres fill@s

 

 

 • QUE TOT SIGUI COM NO HA ESTAT MAI

 

Novel·la amena i divertida que aborda el no sempre senzill pas de l’infantesa a l’adolescència. Deixar enrere el nen que ens ha acompanyat fins ara i entrar en el mon dels adults, no sempre és una tasca fàcil. El protagonista d’aquesta història, en Joachim, explica en primera persona com ha estat aquest canvi així com l’enyorament que sent.

El pas a l’adolescència és complicat, es produeixen molts canvis alhora i suposa un període de crisis personal per als nostres fills i filles.  Aquest llibre els ajudarà a entendre que no els passa únicament a ells, sinó que totes aquestes noves sensacions i pors que estan experimentant  formen part de l’aventura de fer-se gran.

Per què recomanem aquest llibre?

 • Ajuda als nois i noies a entendre i normalitzar el canvi i pas del món dels nens al dels adults.
 • Dóna una visió sobre realitats que es  produeixen en altres famílies.

 

Autor: Joachim Meyerhoff

Editorial: Edicions 62

 • EL DIARI VERMELL DE LA CARLOTA / EL DIARI VERMELL DE FLANAGAN

 

La sexualitat, un acte natural però que sovint pot resultar difícil o incòmode de tractar amb els i les adolescents. De vegades no sabem com abordar-ho bé perquè a ells els fa vergonya tractar aquest tema amb els pares o som nosaltres que no trobem el moment de fer-ho. Tant el diari vermell de la Carlota com el diari vermell del Flanagan són una bona opció per apropar als nostres fills i filles al mon de la sexualitat, que puguin conèixer-lo una miqueta millor i resolguin tots els dubtes que se’ls poden plantejar.

A cavall entre la novel·la i el diari, aquests llibres ens acosten a la descoberta de la sexualitat, abordant aspectes que oscil·len entre les primeres relacions fins la homosexualitat, passant per l’embaràs i els diferents mètodes anticonceptius. Tot plegat, a través de la relació i experiència dels propis protagonistes.

 

Per què recomanem aquest llibre?

 • Malgrat que com a pares i tutors dels nostres adolescent, és un tema que ens espanta, no el podem obviar perquè tard o d’hora estarà present en les seves vides.
 • Facilita l’abordatge de la sexualitat.
 • Ressol dubtes que els adolescents es poden plantejar però no saben amb qui tractar o parlar-ho. La nostra recomanació, però, és que aquest llibre serveixi com a vehicle d’apropament als nostres adolescents i generar el clima de confiança suficient per a que siguem nosaltres a qui s’adrecin davant de qualsevol dubte que el sorgeixi.
 •  

El diari vermell de la Carlota

Autora: Gemma Lienas

Editorial: Empuries

El diari vermell del Flanagan

Autors: Andreu Martín i Jaume Ribera

Editorial: Columna Edicions