9 SUGGERIMENTS PER ENFORTIR VINCLES FAMILIARS A L'ESTIU
31 July 2020

L'activitat diària ens sotmet a rutines i obligacions que ens fan anar amunt i avall amb la sensació de no disposar de les suficients hores al dia com necessitaríem. Sovint, ens falta temps per dedicar-nos a nosaltres, moments per a gaudir en família sense la preocupació de la feina, tasques acadèmiques o simplement per a gaudir de les petites coses de les que no ens adonem i ens poden omplir de calma i felicitat . 

És per això que l’estiu, i les vacances, en cas que en tinguem, ens ofereixen una bona oportunitat per encabir tots aquells desitjos i projectes que en altres moments de l’any se’ns fan gairebé impossible. 

Les vacances i, en general l’estiu, trenquen horaris, fa els dies més llargs, els nens no tenen escola (malgrat aquest any no hi veiem massa la diferència) i, per tant, hi ha menys pressió acadèmica, la qual cosa aporta certa pausa i tranquil·litat que ens permet, creure que el dia és més llarg.

Creiem que aquesta època de l’any ens ofereix una bona oportunitat per a enfortir els vincles familiars. Us deixem, a continuació, una sèrie de suggeriments que us poden ajudar, en un any tan incert.

  1. Gaudiu de la no-rutina i no establiu horaris tancats que s’hagin de complir de forma estricta. 

  2. Elaboreu, cada membre de la família, un llistat d’activitats (realista) que us agradaria realitzar i, conjuntament, dueu a terme un de cadascú.

  3. Prioritzeu la qualitat del temps compartit per damunt de la quantitat 

  4. Improviseu i deixeu-vos sorprendre.

  5. Busqueu moments on us sentiu còmodes i deixeu fluir converses que us apropin més als vostres fills/es i parella. Segur que descobrireu aspectes, pensaments, situacions... que fins ara havien passat per alt. 

  6. No jutgeu l’opinió de l’altre però si motiveu la reflexió i el diàleg.

  7. Dediqueu algun dia o part d’aquest a la parella. Tan important és mimar la família com la parella i cuidar la vostra relació és necessari per fomentar la complicitat.  

  8. Trobeu espais individuals, on gaudir d’estar amb un mateix. 

  9. Desconnecta  del passat i del futur.  focalitza’t en el present