ENS ACTIVEM DE NOU
01 September 2021

SETEMBRE. Mes per excelència de reactivar rutines i tornar a la càrrega. 

Després d’un llarg estiu, no sempre és fàcil tornar a agafar el ritme. Ens encantaria poder viure de forma permanent a les vacances, sense horaris ni obligacions i improvitzant dia a dia el que volem fer. Potser gràcies als  mesos de feina gaudim i apreciem més dels de vacances. 

Per a que tot plegat no se’ns faci tan feixuc és important preparar-nos uns dies abans de la tornada. 

Us deixem alguns consells per a que la incorporació a la feina i la tornada a l’escola sigui una mica més còmoda.

  • AJUSTA ELS HORARIS DE SON: dies abans de començar l’escola o la tornada a la feina, avanceu 10 minuts, cada dia, l’hora d’anar a dormir i la de llevar-se. Mica en mica el cos s’anirà acostumant al nou horari, deixarà enrere el ritme estiuenc i tornar a matinar no serà tan dur. 
  • INICIEU ACTIVITATS D’OCI QUE PUGUEU MANTENIR DURANT L’ANY: busqueu alguna activitat que pugueu realitzar durant els mesos de tardor i hivern i, si és possible, inicieu-la ja. Pot ser un matí d’escalada, pintar amb pintura acrílica, apuntar-nos a classes de ball, activitats de cuina, curs d’escriptura, el que us vingui de gust…
  • LLISTAT D’OBJECTIUS: Penseu i elaboreu un llistat de totes aquelles coses que us agradaria dur a terme durant aquest curs acadèmic. Busqueu la manera i el camí per aconseguir-ho! 

 

Per als infants i joves en concret també us recomanem…

  • FEU-LOS PARTICIPAR DE LA PREPARACIÓ: els dies abans de començar les classes hi ha moltes tasques de preparació. Feu que ells també hi participin: anar a buscar els llibres i quaderns necessaris, preparar l’estoig amb el material escolar, mirar que no ens falti res indispensable i comprar-ho si fóra precís, decidiu les extraescolars que realitzaran durant l’any…
  • INCORPOREU SORTIDES CULTURALS: és una bona opció tot l’any, sense cap dubte! Però introduir-les ara serà bo perque es vagin impregnant de cultura de forma divertida. Una sortida al teatre, anar a un concert, visitar un museu (respectant les mesures indicades, per descomptat)… busqueu, conjuntament, aquella que més l’engresqui!
  • INTRODUIU OBLIGACIONS I RUTINES: a les vacances les obligacions que tenim durant l’any i que, els infants i joves, tenen durant el curs queden una mica aparcades. Retomeu-les! Els petits de la casa, que es facin el seu llit, que baixin les escombraries, que parin la taula… A més a més ens servirà per a que vagin agafant responsabilitats i autonomia. 

 

Esperem que us serveixi!

Si teniu alguna altra estratègia que us funcioni ens encantaria que ens l’expliquessiu!